Płyta gazowa
Tematy dowolne, niekategoryzowane.
- sevebrzo
Re: Płyta gazowa
Podobne kuchnie widziałem polskiego producenta. Chyba to był Solgaz. Fajnie to wygladało i łączyło w sobie całkiem fajna funkcjonalność. Może to o niego chodzi. Nie kojarzę nikogo innego z takim sprzętem AGD.Mania pisze: ↑01 kwie 2020, 18:13Co masz na myśli?Roma pisze: ↑26 mar 2020, 19:33 Rozważ kuchenkę gazową, która wyglądem przypomina indukcję.
- Roma
Tak, Solgaz ma takie rozwiązania. . Ich kuchenki gazowe tak jak moja Optima ma wygląd indukcji, a palniki ma ulokowane pod szybą, a spalanie gazu odbywa się w zamkniętej komorze. jest to znakomite rozwiązanie, które zużywa mniej gazu w stosunku do tradycyjnej kuchenki, jak również w przypadku tej kuchenki nie musimy zmieniać garnków. W użytkowaniu jest prosta i intuicyjna.
- JasminB
Całkiem fajnie wygląda ta płyta gazowa. Prawie jak indukcja ale jak wynika z opisu producenta, to jednak płyta gazowa. Ciekawe. To na pewno coś innego. Poczytałam sobie trochę i bardzo mi się podoba to rozwiązanie. Ciekawe czy gdzieś można zobaczyć ją na żywo.Roma pisze: ↑06 kwie 2020, 18:42 Tak, Solgaz ma takie rozwiązania. . Ich kuchenki gazowe tak jak moja Optima ma wygląd indukcji, a palniki ma ulokowane pod szybą, a spalanie gazu odbywa się w zamkniętej komorze. jest to znakomite rozwiązanie, które zużywa mniej gazu w stosunku do tradycyjnej kuchenki, jak również w przypadku tej kuchenki nie musimy zmieniać garnków. W użytkowaniu jest prosta i intuicyjna.
- sevebrzo
Taki producent raczej dba o swoją wysyłkę. Jednak są tam elementy szklane, dość kruche w transporcie, więc muszą odpowiednio to zabezpieczyćRoma pisze: ↑15 kwie 2020, 18:59 W dzisiejszych czasach to pozostaje tylko i wyłącznie internet. Ja kupowałam bezpośrednio ze strony producenta. Na towar nie musiałam długo czekać, a przesyłka była doskonale zabezpieczona.

- Roma
Podobno to wyciszenie podczas zapalania uzyskali dzięki zastosowaniu żarników, a nie tak jak w poprzednich iskrowników. Zastosowano też w niej większe palniki i zwiększono moc w palnikach dzięki czemu gotowanie jest szybsze i ekonomiczne. Podoba mi się wersja Standard choć patrząc na porównanie to wersja Premium ma najwięcej udogodnień.
- JasminB
Miałam okazję posłuchać tego rozwiązania Solgazu na żywo. Pojechałam do nich, do ich showroomu. Mają tam większość swoich sprzętów. I powiem tak - robi to niezłe wrażenie. Znam ten głos elektrycznych zapalarek w płytach. To, co jest tu, to zupełnie inna inszośćRoma pisze: ↑07 lip 2020, 19:37 Podobno to wyciszenie podczas zapalania uzyskali dzięki zastosowaniu żarników, a nie tak jak w poprzednich iskrowników. Zastosowano też w niej większe palniki i zwiększono moc w palnikach dzięki czemu gotowanie jest szybsze i ekonomiczne. Podoba mi się wersja Standard choć patrząc na porównanie to wersja Premium ma najwięcej udogodnień.

- raptak
Jak najbardziej sama płyta gazowa jest ważna jeśli chcemy ją mieć w kuchni. Jednak należy zauważyć, że także dość istotnym jest to ile płacimy za sam gaz. Ja odkąd posiadam ofertę taniego gazu dla domu z firmy https://poprostuenergia.pl/gaz-dla-domu/ to faktycznie zauważyłem o wiele niższe kwoty na przychodzących fakturach.
compassionate leave
compassionate leave
- BartekSz
Tańszy gaz zawsze może być mniej kaloryczny, więc w teorii moglibyśmy na tym dłużej gotować.
Te plyty Solgazu całkiem fajne. Szczególnie ta najbardziej rozbudowana linia Premium Innova
Aż się zastanawiam, czy nie ma za dużo bajerów w sobie. Z drugiej strony dobrej funkcjonalności nigdy za mało 
Te plyty Solgazu całkiem fajne. Szczególnie ta najbardziej rozbudowana linia Premium Innova

- Bara66
Skoro dotyczy Cię właśnie ten wątek to miej na uwadze, że znam miejsce, gdzie możesz dowiedzieć się o wiele więcej nadzwyczaj wnoszących dużo do życia informacji na ten temat. Polecam w wolnej chwili bo rzeczywiście warto według mojej oceny - http://miski-i-maty.pl .
Post autor: Jacuś »
Płyta gazowa Solgazu jest całkiem fajnym rozwiązaniem. Bardzo rozbudowana jeżeli chodzi o funkcjonalność. I bezpieczna w użytkowaniu. Mam poprzednią linię i sobie bardzo chwalę. Teraz jakbym robił kuchnię to brałbym Innovę. Zaskakuje swoimi nowościami. Chociaż Optima też jest bogato wyposażona ale nie aż tak
Jakość wykonania płyty jest naprawdę wysoka.

Post autor: Jaśmin »
Poprzednia to chyba Optima. Też fajna. Chociaż funkcjonalnie to Innova wyskoczyła bardzo mocno do przodu. Rozwiązania które mają sa raczej niespotykane w innych płytach gazowych. Oczywiście najlepiej wypada ta ich linia premium ze wszystkimi bajerami jakie mają.Jacuś pisze: ↑01 paź 2020, 20:00 Płyta gazowa Solgazu jest całkiem fajnym rozwiązaniem. Bardzo rozbudowana jeżeli chodzi o funkcjonalność. I bezpieczna w użytkowaniu. Mam poprzednią linię i sobie bardzo chwalę. Teraz jakbym robił kuchnię to brałbym Innovę. Zaskakuje swoimi nowościami. Chociaż Optima też jest bogato wyposażona ale nie aż takJakość wykonania płyty jest naprawdę wysoka.
Przejdź do