Problem z dzieckiem..
Tematy dowolne, niekategoryzowane.
- Geri
Problem z dzieckiem..
Przychodzę z dość krępującą, męcząca mnie sprawą. Mój synek, pięcioletni nadal moczy łóżko w nocy. Czy może któreś z Waszych dzieci też miało takie problemy? Co może być przyczyną i jak sobie z tym poradzić?
- Geri
Re: Problem z dzieckiem..
Rozmowy były, ale było wzruszanie ramionami
Wiecie co, poczytałam na tej stronie, że warto zapisywać jak często takie moczenie występuje i pójść do lekarza. Myślicie, że w pierwszej kolejności do pediatry?

- raptak
Akurat pokój dziecka zazwyczaj jest zrobiony na tip top i często zapominamy o naszym komforcie. Ja do swojego pokoju czyli sypialni kupiłem niedawno nowy materac https://godre.pl/Materace-na-wymiar/Mat ... -do-spania i jestem zdania, że jest on najlepszy jaki miałem do tej pory. Tym bardziej, że w końcu wstaję wypoczęty, a o to mi bardzo chodziło.
- Angela
Ogólnie stosowanie alarmu wybudzeniowego podobno przynosi bardzo dobre efekty, ale zawsze warto wszystko skonsultować z pediatrą. No i wiadomo, to nie jest tak, że zadziała po jednym czy dwóch tygodniach, potrzeba czasu i cierpliwości 

- Charles83
- Kontakt:
myślę, że póki co, warto samemu w domu spróbować problem rozwiązać, zanim narazisz dziecko na stres i krępującą rozmowę z lekarzem czy psychologiem. Zacząłbym od rozmowy z dzieckiem. Zapytałbym, czy jest coś, co je stresuje, niepokoi. Może czegoś się obawia, np spania w ciemnym pokoju? Wieczorem, przed położeniem dziecka spać obowiązkowa wizyta w toalecie, a przed zaśnięciem, a po przeczytaniu bajki (po bajce również można zapytać, czy dziecko nie chce skorzystać z toalety), proponuję chwilę rozmowy na temat moczenia się...
- pomysł
Moje dziecko ma problem ze wzrokiem . Od wizyty u okulisty okazało się że ma małą wadę wzroku. Musi nosić okularki aby poprawić wzrok. Zamówiłam je tutaj https://eyewear24.net/product-pol-20347 ... 150-E.html . Mają bardzo ładne oprawki i kształt.
- Stelka
Różnie bywa z dziećmi, czasami po prostu muszą z niektórych rzeczy wyrosnąć. Na pewno wychowanie dzieci to trudne i bardzo pracochłonne zadanie. Będziecie szukać zabawek dla waszych dzieci? Zainteresujcie się może tu propozycjami od https://haribi.pl W tym sklepie na pewno coś znajdziecie.
- agrafka
Wracając do tematu moczenia nocnego, to jest taka fajna strona www.suchyporanek.pl. Znacie?
Swojego czasu, kiedy też borykałam się z tym problemem u mojego syna, poleciła nam ją nasza lekarka. Naprawdę wartościowa strona, mnóstwo informacji i darmowych materiałów do pobrania.
Swojego czasu, kiedy też borykałam się z tym problemem u mojego syna, poleciła nam ją nasza lekarka. Naprawdę wartościowa strona, mnóstwo informacji i darmowych materiałów do pobrania.
Post autor: kukułka »
O nie wiedziałam, ze coś takiego jest, ściągnęłam i posłuchaliśmy wczoraj snu, bardzo przyjemne opowiadanie. Pomaga dziecku oswoić się z tematem bez zawstydzania go. Ogólnie bardzo fajna ta stronka, znalazłam tam sporo ciekawych treści nie tylko dla dzieci, ale i dla siebie, mnóstwo cennych porad.
Przejdź do