gdzie kupić dobrą porcelanę?
Tematy dowolne, niekategoryzowane.
- bella
gdzie kupić dobrą porcelanę?
Niedługo przylatuje do mnie z wizytą kuzynka. I chciałabym ją czymś zaskoczyć, podać coś czego jeszcze nie widziała. Postanowiłam że uraczę ją pięknie przygotowanym stołem i w tym celu poszukuję szkła stołowego ale nie takiego zwyczajnego, potrzebuję na prawdę coś wyjątkowego. A do tego jakieś filiżanki do kawy z ręcznie malowanej porcelany. Tylko mam problem gdzie takie dostanę? Polećcie mi coś, proszę
- fazola
Re: gdzie kupić dobrą porcelanę?
Porcelana nadal jest modna czy to zabytkowa czy ta już nowocześniejszego wzoru. Mi osobiście bardzo się podoba, sama planuję taką kupić. Moja mama ma od lat zastawę porcelanową i wiecie jak to ładnie się prezentuje na niedzielnym obiedzie. Dlatego też szukam w sklepach internetowych porcelanę, na pewno są takie które mają niebanalne wzory. Ja lubię bardziej białą, ale kolorowa też.
- nadiana
W nowoczesnej kuchni nie powinno zabraknąć nowoczesnych naczyń. Ja sama jak urządzałam swoją kuchnie szukałam porcelany i szkła użytkowego do kuchni. Zdecydowanie polecam porcelanę, która jest na prawdę bardzo dobrej jakości i z pewnością sie przyda. A taka warto poszukać w znanych sklepach online z ceramiką, tam jest o wiele wiekszy wybór i niższe ceny. Ja widziałam wiele sklepów, ale to odruchowo przeglądałam nie zwracająć uwage co to za sklep.
herbata odkwaszająca
herbata odkwaszająca
- Estor
Wreszcie mamy swoje nowe mieszkanko i czas, abym zaczęła urządzać kuchnię, która jest moim królestwem Także uważam, że nie powinno w niej zabraknąć stylowych porcelanowych naczyń, dlatego postanowiłam, że zamówię w tym sklepie internetowym https://urodastolu.pl/ jeden z kompletów polskich Chodzież lub Ćmielów. Moja mama opowiedziała mi sporo o tej słynnej porcelanie. Sama jest pasjonatką i można powiedzieć, że kolekcjonerką najbardziej stylowych ceramicznych i porcelanowych zestawów.
- stark
Zastawę stołową już mamy z żoną od bardzo dawna. Teraz dokupujemy ciekawsze okazy, by urozmaicić naszą domową kolekcję. Żona znalazła rewelacyjny sklep z antykami https://www.antyki-bronisze.pl/ gdzie mają bardzo duży wybór właśnie porcelany. Od zastawy po figurki i elementy dekoracyjne. Różnica w zdobieniach i wykonaniu jest kolosalna w porównaniu do dzisiejszych wyrobów. Lubimy tą dokładność i niepowtarzalność przede wszystkim. Wiemy, że jesteśmy jedynymi posiadaczami
- judyta
Ja mogę ci doradzić, gdzie starej porcelany się pozbyć. Zamiast ją wyrzucać, warto zajrzeć na stronę: https://valuepedia.co/pl/items/category ... .591260247 gdzie możliwa jest Wycena porcelan przez internet. Tak naprawdę, to większość z nas nie zdaje sobie sprawy, ile taka stara porecelana jest warta. Można naprawdę fajnie na tym zarobic
Przejdź do